melpomena-tavrii-201530.05.2015: Театр Володимира Завальнюка “Перетворення” взяв участь у XVII Міжнародному театральному фестивалі “Мельпомена Таврії”, що пройшов у м. Херсон з 23 по 30 травня. Крім вистав “Великий льох” і “Гамлет” у рамках фестивальної програми, були показані дві вистави “Маленький принц” для херсонських школярів. У виставах брали участь: Володимр Завальнюк, Ганна Яремчук, Кирило Булкін, В’ячеслав Євтушенко, Олена Мотовилова.

Усі вистави пройшли на сцені Херсонського театру ляльок і мали певний резонанс серед місцевих шанувальників театрального мистецтва. Відгуки на фестивальні вистави “Перетворення” коливались від повного захоплення до абсолютного несприйняття, від “Несінітниця” (саме так в оригіналі) і “Як можна так знущатись над глядачем” (Марія, у “Книзі відгуків сайту театру ім. Куліша, який приймав фестиваль”) до “Приятный, завораживающий вечер. Столько эмоций я давно не испытывал. Это было просто великолепно!” (Алім Сулейманов, на своїй сторінці у мережі Фейбук).

А публіцист і громадський діяч Георгій Бянов по закінчені фестивалю опублікував на порталі “Херсонці” статтю, в якій найбільше уваги приділив саме театру В. Завальнюка “Перетворення”, зазначивши, між іншим: “Перетворення” – это театр, которого не хватает нам сегодня, которого сегодня так мало. Также как не хватает глотка свежего воздуха человеку, погруженному в набитые мишурой затхлые структуры повседневности”.