shanghai21.09.2016: ПРЕС-РЕЛІЗ

Тріумф українського театру на Всесвітньому Шекспірівському фестивалі

Вистави театру Володимира Завальнюка «Перетворення» (м. Київ) «Гамлет» і «Король Лір» були визнані одними з найкращих на Всесвітньому Шекспірівському фестивалі, що відбувся 11-18 вересня у м. Шанхай (КНР).

Співорганізаторами фестивалю виступили Міжнародний Інститут Театру ЮНЕСКО, Шанхайська Театральна Академія та Спілка драматургів Китаю.

На фестиваль було відібрано 15 вистав з усього світу за творами Шекспіра або пов’язаних із шекспірівською темою. При цьому театр В. Завальнюка «Перетворення» був єдиним колективом, що представив одразу дві свої роботи.

Фестиваль не був конкурсним (на ньому не визначали призерів і не вручали нагород, оскільки сам факт відбору на такий престижний театральний форум є престижною нагородою для будь-якого колективу). Та все ж, за оцінками багатьох експертів світового рівня – таких, як Генеральний директор Міжнародного Інституту Театру Тобіас Біанконе, колишній ректор Королівської Академії драматичного мистецтва у Лондоні Ніколас Бартер, провідний індійський режисер Маніш Мітра та ін., вистави театру В. Завальнюка «Перетворення» були одними з найкращих.

«Ваш «Гамлет» – найкраще, що я бачив на цьому фестивалі», – сказав Маніш Мітра, чия постановка моновистави «Макбет Бадія» також викликала захоплені відгуки глядачів. А генеральний директор МІТ Тобіас Біанконе відзначив найвищий акторський рівень актриси Ганни Яремчук та висловив подяку театру В. Завальнюка «Перетворення» як культурному послу України у листі на ім’я Міністра культури і туризму України.

Поїздка театру В. Завальнюка «Перетворення» на фестиваль відбулася за сприяння Міністерства культури і туризму України, що є позитивним прикладом підтримки новим урядом незалежного театрального колективу.

Довідка: Театр В. Завальнюка «Перетворення» – незалежний київський театр, що в нинішній організаційній формі існує від 2011 року (хоча авторському театру В. Завальнюка як явищу уже понад два десятки років). У його репертуарі, крім п’єс В. Шекспіра, твори Ж. Ануя, А. де Сент-Екзюпері, К. Гольдоні, Т. Шевченка та ін., у тому числі сучасних українських драматургів. Сайт театру: http://zavalniuk.in.ua/

– – –

Контакт: 097-278-22-81 Кирило Булкін, директор театру В. Завальнюка «Перетворення»