Стівену Кінгу виповнилося 70 років: ТОП-5 кращих екранізацій письменника.

Майстер жахів і містики Стівен Кінг завжди користувався популярністю у голлівудських режисерів.

На честь 70-річчя Кінга ми вирішили вибрати п’ять фільмів, які найбільш яскраво передають цікаві сюжети автора на екрані. Тепер вам буде що подивитися в один з дощових осінніх вечорів:

 

 

“Втеча з Шоушенка”

Багато хто не знає, що цей фільм знятий за повістю Кінга “Ріта Хейворт і порятунок з Шоушенка”. Фільм впевнено займає лідируючі позиції в списках кращих фільмів всіх часів і народів за результатами глядацького голосування. Дії фільму розгортаються в кінці 50-х років минулого століття. Молодого фінансиста Енді Дюфрейна за подвійне вбивство засуджують до довічного ув’язнення, але він категорично заперечує свою причетність до злочину …

“1408”

Відомий письменник Майк Енслін, який складає свої романи в жанрі «жахи», пише чергову книгу про незвичайні явища та полтергейстів в готелях. Не вірячи в існування потойбічного життя, Енслін вирішує оселитися в сумнозвісному номері 1408 готелю «Дельфін», який пустує багато років …

 

“Серця в Атлантиді”

Боббі – 11-річний хлопчик з невеликого містечка, що живе з самотньою вдовою Ліз Гарфілд. Одного разу мати бере до них в будинок постояльця – літнього чоловіка на ім’я Тед Бротінген. Тед стає справжнім другом для Боббі, але у матері така дружба захоплення не викликає. Через деякий час у Боббі починають проявлятися незвичайні здібності. Незабаром Боббі дізнається, що Тед – справжнісінький ясновидець, а за ним полюють кан-тої, люди, які намагаються використовувати його дар для знищення світу. Незабаром конфлікт між Тедом і матір’ю Боббі досягає свого апогею і розлючена жінка збирається викликати поліцію.


“Ловець снів”

У центрі сюжету чотири друга: Джонсі, Генрі, Піт і Бівер. Ще в дитинстві вони врятували дивакуватого хлопчика на ім’я Даддітс і в подяку за це отримали деякі надможливості. Після того випадку минуло вже багато років, але хлопці товаришують досі і щороку збираються в лісовій хатині, щоб пополювати і згадати минуле. В цьому році вони знову зустрічаються, але цього разу навколо них починають відбуватися незрозумілі і страшні речі.


“Сяйво”

Замикає нашу п’ятірку культовий фільм з Джеком Ніколсоном в головній ролі, знятий Стенлі Кубриком. Джек Торренс приїхав в елегантний відокремлений готель, щоб попрацювати доглядачем під час мертвого сезону разом зі своєю дружиною і сином. Торренс тут раніше ніколи не бував. Або це не зовсім так? Відповідь лежить в мороці, витканому з злочинного кошмару.